22.10.2018. 16:30
0
Migranti napustili Granični prijelaz Maljevac i vratili se u kamp u Veliku Kladušu
Na graničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac okupilo se više od stotinu migranata kako bi, poručili su, skrenuli pažnju javnosti na težak položaj u kojem se trenutno nalaze.

Nemogućnost prelaska granice i odlazak u željenu zemlju, uslovi u kojima trenutno žive u Kampu Trnovi koji, kako kažu, nisu dostojni čovjeka, te strah od zime i hladnih dana samo su neki od razloga koji su ih natjerali na ovaj korak, kažu neki od okupljenih migranata. 

Radio Velika Kladuša je izvijestio da migranti žele poslati poruku Evropskoj uniji i čelnicima zemalja da samo žele bolje sutra, život dostojan čovjeka, "jer su i oni samo ljudi, koji znaju i žele raditi." Poruku su u ime okupljenih migranata uputili Comando iz Afganistana, Mehdi iz Maroka i Mohamed iz Bangladeša, .

Za vrijeme jednosatnog okupljanja migranata bio je raspoređen veći broj službenika MUP- a USK ali i hrvatske policije čiji je i helikopter čitavo vrijeme nadlijetao granicu.

Bio je zaustavljen i saobraćaj na dijelu zaobilanice od tržnog centra Sudo-luka do Graničnog prelaza. Za vrijeme okupljanja nije bio obustavljen saobraćaj na samom graničnom prelazu i nisu zabilježeni nikakavi incidenti.

Nakon izjava za medije, migranti su se mirno vratili prema kampu.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.