23.10.2018. 14:41
0
Zenica: Ukradeno 30 metara mosta
Prilikom redovnog obilaska trase plinovoda na području općine Zenica uočeno je da je na lokalitetu Kanal, Zenica - prijelaz preko rijeke Bosne prema ''Arcelor Mittalu'', otuđen dio mosta u dužini od cca 30 metara, saopćeno je iz kompanije "BH-Gas" .
- Za ovaj most je bio ovješen magistralni plinovod u proteklih 40 godina od same izgradnje plinovoda i njim se snabdijevaju "Arcelor Mittal" i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica.

Za sada neidentificirane osobe su u proteklim danima izrezale željeznu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim dijelovima plinovod nije više ovješen o most, čime se može ugroziti sigurnost snabdijevanja prirodnim plinom.  

Osim ugrožavanja sigurnosti snabdijevanja, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično djelo teška krađa jer se most vodi u poslovnim knjigama ''BH-Gasa'' i u njegovu rekonstrukciju ''BH-Gas'' je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva. 

''BH-Gas'' će u toku dana svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i smatramo da smo u obavezi da obavijestimo i javnost da bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta.

Ostajemo začuđeni da u 21. stoljeću NN osobe mogu odnijeti cca 30 metara mosta, jer sve ovo izvoditi uz cijev transportnog plinovoda, koja je pod pritiskom od 25 bara, najblaže rečeno je nemarno, neodgovorno i protupravno. ''BH-Gas'' ovim obavještenjem za javnost želi animirati i sve pojedince koji bilo šta znaju o rezanju i odnošenju mosta da to prijave ''BH-Gasu'' na br. tel. 033/724-220 - kaže se u saopćenju ''BH-Gasa'', piše Avaz.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.