24.10.2018. 12:17
0
Erdogan: Khashoggijeve ubice neće pobjeći pravdi
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u srijedu kako je njegova zemlja odlučna da ne dopusti svima koji su odgovorni za ubistvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija da pobjegnu pravdi.
Govoreći tokom simpozija u turskoj prijestonici Ankari, Erdogan je kazao da će Turska djeliti sve nove dokaze koje prikupi u istrazi ubistva "na transparentan način".

- Odlučni smo da ne dopustimo da se njegovo ubistvo zataška i da odgovorni za njega - od onih koji su ga naredili do onih koji su ga izvršili - ne pobjegnu pravdi - izjavio je Erdogan.

Saudijski zvaničnici saopćili su da je Khashoggi, kritičar saudijske kraljevske porodice, ubijen u tučnjavi 2. oktobra sa zvaničnicima koji su poslani da ga uvjere da se vrati u kraljevstvo.

Erdogan je izjavio da je 59-godišnji kolumnist Washington Posta žrtva unaprijed planiranog "divljačkog ubistva", prenosi Associated Press.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.