24.10.2018. 14:25
0
Lana Prlić poručuje: Izabrana sam u Parlament FBiH, ali prema CIK-u nisam glasala za sebe
Potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić izabrana je na oktobarskim izborima u Parlament Federacije BIH iz izborne jedinice 9 sa 2.259 glasova birača.

Brojni su prigovori na neregularnost izbora, što pokazuje i slučaj Lane Prlić, koja je, ako je vjerovati službenim podacima CIK-a dobila povjerenje 2.259 birača, ali ne i vlastito.

- Izabrana sam u Parlament FBiH, ali je zanimljivo da na biračkom mjestu na kojem moja mama i ja glasamo imam 0 glasova.  Ispada da sama za sebe nisam glasala niti je mama glasala za svoju kćerku. Ovo je samo jedan od primjera brutalnih krađa volje naših građana i glasova – kazala je za novinsku agenciju Patria Lana Prlić.

Ona napominje kako je u odnosu na prošle izbore ostvarila daleko bolji rezultat, ali rezultati CIK-a kažu da na njenom biračkom mjestu niko nije dao njoj glas.

- Kada sam bila kandidat 2014., na tom biračkom mjestu sam dobila osam glasova, u međuvremenu sam na ovim izborima dobila 450 posto više glasova nego 2014. ali ispada da u mom naselju niko za mene nije glasao pa čak ni ja sama za sebe nisam glasala – ističe Prlić.

Prlić kaže da se nada da će CIK udovoljiti zahtjevu SDP-a za ponovnim prebrojavanjem glasova.

- Nadam se da će CIK udovoljiti našem zahtjevu za prebrojavanje glasova, jer ako se ovo desilo u centru Mostara kakva je tek situacija u ruralnim dijelovima naše domovine – zaključuje Prlić.

Na stranici CIK-a se mogu vidjeti rezultati glasanja na svim biračkim mjestima u BiH, tako da se može vidjeti da Lana Prlić na BM 156A012 GRAD MOSTAR nije dobila nijedan glas.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.