25.10.2018. 11:05
0
Sastanak operativnog štaba u Velikoj Kladuši: Situacija na GP Maljevac bolja
Nekoliko stotina migranata još uvijek se nalazi na Graničnom prijelazu Maljevac između Bosne i Hercegovine i Hrvatske odakle žele nastaviti put prema svojim konačnim odredištima.

Kako je istaknuto iz Granične policije BiH rukovodstvo Granične policije formiralo je operativni štab u Velikoj Kladuši, a danas će se održati i sastanci s policijskim organima.

Sve u svemu, noć je bila mirna, u kontekstu njihovih pokušaja da prijeđu na teritorij Hrvatske - navela je Sanela Dujković, portparol Granične policije.

Trenutno je prema njihovim procjenama oko 150 migranata na GP Maljevac.

- Evidentno je da tu ima i ranjivih kategorija, žena i djece – dodala je Dujković.

Jutrošnja situacija na Graničnom prijelazu Maljevac puno je povoljnija nego je to bilo proteklih dana i sinoć kada je puno više migranata bilo na ovom graničnom prijelazu.

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.