26.10.2018. 15:20
0
Situacija mirna: Migranti i dalje na otvorenom na GP Maljevac
Na graničnom prijelazu Maljevac blizu 150 migranata provelo je još jednu noć na otvorenom, na temperaturi od šest stepeni.

Kako je rečeno, za danas je najavljeno i prebacivanje u prostor "Bire" u Bihaću.

To je potvrdila i portparol Granične policije Sanela Dujković, koja je kazala da će, čim bude osiguran smještaj, migranti biti smješteni u novi prihvatni centar.

- Razmatra se da se otvori prihvatni centar u Bihaću u prostoru "Bire". Danas bi to trebalo biti riješeno - kazala je Dujković.

Kao što je poznato, veliki broj migranata je prije nekoliko dana stigao na GP Maljevac u namjeri da uđu u Hrvatsku, odnosno EU, ali ih je u tome spriječila kako policija BiH tako i Republike Hrvatske, piše Avaz.

(Alen Avdić)

MigrantiGP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.