28.10.2018. 16:15
0
Sutra u Sarajevu skup podrške policiji Kantona Sarajevo
Zbog brutalnog ubojstva dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino polje, za ponedjeljak 29. oktobar u Sarajevu je planiran skup podrške policiji Kantona Sarajevo - najavljeno je iz Udruženja „Val“.

Iz tog udruženja navode da je okupljanje i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrhu pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine.

- Okupljanje se može tumačiti indirektno kao i glas građana da neće više tolerisati život u općoj nesigurnosti i oduzimanje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese - navode iz Udruženja „Val“.

Napominju da je skup zakazan za 29. oktobar dobio veliku podršku iz regiona i univerziteta u BiH.

- Otvorenom pozivu nevladinim organizacijama se pridružilo još nekoliko organizacija u jačanju inicijative za skup podrške policiji Kantona Sarajevo. Organizacije koje su se pridružile otvorenom pozivu koji je iniciralo udruženje „Val“ su: Student Parliament of the University of Sarajevo (SPUS), Udruženje studenata Medicinskog fakulteta univerziteta u Sarajevu, AidBrigade (grupa internacionalnih volontera za zaštitu ljudskih prava) i Uduženje Bosanskih Umjetnika - navodi se u saopćenju Udruženja „Val“.

Dodaje se da posebna podrška stiže iz Zagrebačkog kulturnog udruženja „Kultura Snova“ i Beogradskog kulturnog udruženja „Krik“, koji izjavljuju suosjećanje i podršku kako porodici ubijenih policajaca, tako i građanima Kantona Sarajevo.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.