28.10.2018. 17:15
0
MUP i Tužilaštvo KS: Zbog ubistva policajaca ispitano 49 osoba, pretreseno 12 lokacija u RS
Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici ove policijske agencije do sada su pod nadzorom Tužilaštva KS saslušali i ispitali 49 osoba. Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se u zajedničkom saopćenju MUP KS i Tužilaštva KS.

- U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije ( MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH.

Inače, u toku prethodna dva dana, između ostalog, izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske.

Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopćiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena - saopćeno je.



(Patria / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.