29.10.2018. 18:40
0
Cvijanović: Uskoro ime mandatara, do kraja godine nova Vlada RS-a
Novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je plan da nova Vlada tog bh. entiteta bude izabrana do kraja godine, te da će ime mandatara biti uskoro poznato.

Cvijanović je u intervjuu za Klix.ba istakla da nije korektno govoriti o potencijalnim imenima za mandatara prije nego što počnu konsultacije.

- Ali, to mora biti neko ko ima izgrađen odnos prema političkim i ekonomsko-socijalnim izazovima s kojim se suočava društvo - dodala je ona.

Ponovila je stav da je jedinstveni nastup na nivou BiH dobar za RS, bez obzira na to da li je on formalizovan kroz neku koaliciju ili je stvar odgovornog pristupa svih političkih subjekata.

- U Vijeću ministara BiH treba da sjede ljudi koji razumiju riječ 'saradnja', a ne oni koji će obećavati čuda kojih smo se naslušali, a onda svu energiju trošiti na obračune s ostalim nivoima vlasti - istakla je Cvijanović.

Naglasila je da se političari iz RS-a ne bave time koja 'bošnjačka' partija će činiti vlast na nivou BiH.

Cvijanović je ukazala i da je veoma važna saradnja dvaju bh. entiteta.

- Ta saradnja je izuzetno važna i zadovoljna sam što je upravo za vrijeme mog premijerskog mandata ojačana ta veza između entitetskih vlada – rekla je ona i dodala da je u budućnosti potrebno i dalje usklađivati propise i poslovni ambijent i provoditi koordinirane reforme.





(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.