31.10.2018. 15:08
0
Tužilaštvo RS-a obustavilo istragu protiv Željka Karana
Tužilaštvo Republike Srpske (RS) obustavilo je istragu protiv direktora Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željka Karana, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi na štetu Davida Dragičevića.

U Tužilaštvu, odnosno Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala smatraju da prijavljeno djelo - nije krivično djelo.

- Prije donošenja ove odluke, Tužilaštvo je izvršilo uvid u dokaze dostavljene uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu i uvid u spis Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se odnosi na istragu o okolnostima smrti Davida Dragičevića, prije svega obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu RS-a, obdukcioni nalaz sudskog vještaka za oblast medicina-sudska medicina Ivice Milosavljevića iz Beograda, te nalaz i mišljenje vještaka specijalista sudske medicine iz Zagreba, koji su se u svom nalazu i mišljenju izjasnili da su obdukcija koju je radio osumnjičeni i reobdukcija koju je izvršio Ivica Milosavljević, izvršene korektno i u skladu sa pravilima sudsko medicinske struke – navodi se u saopćenju iz Tužilaštva, koje je saslušalo i više osoba u svojstvu svjedoka.

Krajem septembra MUPRS-a je protiv Željka Karana podnio krivičnu prijavu, zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.