1.11.2018. 10:49
0
Dragan Lukač o Draganu Lukaču: “Imam jako puno problema zbog toga”
Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije, je gostujući u Pressingu “N1” televizije odgovorio na optužbu Nermina Nikšića, predsjednika Socijaldemokratske partije, da ova policijska agencija djeluje protiv članova te političke stranke i reakciju Milorada Dodika nakon što je protiv njega SIPA podnijela krivičnu prijavu 2009. godine.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač govorio je u pressingu na “N1” o saradnji sa policijom Republike Srpske. Kako je naveo, postoji akt koji su potpisala ministarstva unutrašnjih poslova o saradnji. Govorio je i o problemima sa kojima se susreće zbog identičnog imena sa ministrom MUP-a Republike Srpske.

“Nemam nekih posebnih primjedbi na tu suradnju. Ona je takva kakva jest. Pred sobom imam dokument, odnosno memoradum o poboljšanju policijske suradnje između MUP-a RS i FMUP-a. Ovo je prvi i jedini pravni akt koji su potpisali taj isti ministar, moj imenjak i prezimenjak. Zbog tog identičnog imena i prezimena sa mnom ja imam jako puno problema u javnosti jer nas ljudi mijenjaju“, kazao je Lukač govoreći o Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova bh. entiteta RS.

Na konstataciju da i ministar MUP-a RS vjerovatno ima sličnih problema, direktor FUP-a je odgovorio.

“Sa mnom ne bi on mogao imati problema u RS izuzev ako će poduzimati neke mjere u odnosu na neke prijetnje koje dolaze prema direktoru FUP-a od nekih visokopozicioniranih likova“, naveo je Lukač, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.