1.11.2018. 20:00
0
Otvorena 33. međugradska izložba ptica i sitnih životinja u Zenici
Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Zenica domaćin je 33. međugradske izložbe ptica i sitnih životinja, koja je večeras otvorena na prostoru sajmišta na Kamberovića polju.

Izložba će trajati do nedjelje, 4. novembra, do kada će posjetioci moći vidjeti više od 1.200 eksponata, od čega oko 670 golubova, 400 ptica, 140 peradi i 50-ak kunića.

- Specifičnost izložbe je u oko 300 eksponata golubova-prevrtača, ono što se u BiH najviše i gaji. Ove godine imamo ukupno 70 izlagača te goste iz Srbije, Hrvatske i Švicarske - ističe Goran Jerkić, predsjednik Skupštine zeničkog Udruženja.

On najavljuje kako će tokom izložbe biti upriličena i izložba likovnih radova, a održat će se i okrugli sto o temi "Autohtone vrste golubova prevrtača u Bosni i Hercegovini". Bit će organizovano i predavanje o uzgoju papagaja te bosanskih đuđa.

Zadnjeg dana, u nedjelju, bit će i berza, na kojoj će izlagači moći međusobno razmjenjivati ili prodavati te kupovati sitne životinje.

(Fena / Haris Ahabbović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.