7.11.2018. 10:35
4
Skupštinska većina u Zeničko-dobojskom kantonu bez SDA
Više političkih partija u Zeničko-dobojskom kantonu postigli su sporazum o formiranju skupštinske većine bez učešća SDA, rekao je sagovornik Patrije koji je tražio da ostane anoniman.

Buduću skupštinsku većinu u Zenici činit će SDP (6 zastupnika), DF (3) - Nezavisni blok sa partnerima; Snaga centra, Hrvatska stranka BiH i Prva stranka koji imaju pet zastupnika u Skupštini ZDK - SBB sa tri svoja zastupnika, A-SDA sa dva zastupnika te Naša stranka i Stranka za BiH sa po jednim zastupnikom u Skupštini ZDK, dok SDA sa 11 zastupnika ide u opoziciju.

Koalicioni sporazum između ovih stranaka trebao bi biti potpisan u četvrtak.

Nakon Tuzlanskog kantona, Zenica će biti drugi kanton u Federaciji koji formira skupštinsku većnu bez nacionalnih stranaka, dok se takva odluka očekuje i u Kantonu Sarajevo.


(Patria/Admir Oručević)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.