7.11.2018. 20:00
0
Čović učestvovao na kongresu Evropske narodne stranke u Helsinkiju
Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović učestvovao je danas na kongresu Evropske narodne stranke u glavnom gradu Republike Finske, Helsinkiju.

Na ovogodišnjem kongresu EPP-a birat će se kandidat za izbore za Evropski parlament, odnosno za mjesto predsjednika Evropske komisije. Izbori će biti održani u maju 2019. godine.

Na kongresu, koji se održava u Helsinkiju od 7. do 8. novembra, očekuje se učestvovanje čelnika vlada koji dolaze iz redova EPP-a, kao što su njemačka kancelarka Angela Merkel, austrijski kancelar Sebastijan Kurz, hrvatski premijer Andrej Plenković, irski Leo Varadkar, te mađarski Viktor Orban.

Na skupu će učestvovati i brojni drugi čelnici evropskih institucija, poput predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junckera, Evropskog vijeća Donalda Tuska, te Evropskog parlamenta Antonija Tajanija, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.