7.11.2018. 21:47
0
Šarović: U jednoj stranci ne mogu da budu dvije politike
Mirko Šarović, član Predsjedništva SDS-a, odbio je da komentariše odluku predsjednika SDS-a Vukota Govedarice o isključenju Obrena Petrovića iz stranke, kazavši da Govedarica crpi to pravo iz Statuta stranke.

Tvrdi da nije upoznat sa tom odlukom, te da to nije tema koja bi trebala da se raspravlja na Reigonalnom odboru SDS-a danas u Istočnom Sarajevu.

"To je jedan od odbora, on ne donosi odluke. Odbor, praktično, zauzima određene stavove i koordindiše regionalna dešavanja u okviru jedne političke organizacije, kao što je SDS", kazao je.

Šarović kaže da ima jasan politički stav o određenim pitanjima, koje će da iznese na Regionalnom odboru.

"Ukoliko bude to značajno, nakon toga mogu da iznesem i svoj lični stav. Smatram da jedna ozbiljna politička organizacija, a SDS bi to trebalo da bude, treba da ima svoja pravila i da ima jednu politiku. U jednoj stranci ne mogu da budu dvije politike", istakao je, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.