10.11.2018. 10:30
1
Dodik i Cvijanović na vojnoj vježbi u Srbiji
Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regionu u kojoj će učestvovati gotovo 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema i aviona.

Predsjednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović prisustvuju danas združenoj taktičkoj vježbi s bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" na poligonu "Pešter"

U Srbiji će danas biti održana velika vojna vježba s bojevim gađanjem pod nazivom "Vek pobednika 1918-2018", kojom će biti obilježeno 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu. 

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regionu u kojoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema i aviona. 

Vježba će se održati istovremeno na deset lokacija u Srbiji, na kojima će se uz sadejstvo sa zračnim snagama, izvoditi planske, vježbovne i borbene aktivnosti uz učešće 100 tenkova, 100 borbenih vozila, 100 artiljerijskih i zemaljskih i protuzračnih raketnih sistema.

Iz Ministarstva odbrane Srbije najavljeno je da će se vježba održati na vojnim kompleksima Pasuljanske livade, Međa, Orešac, Borovac, privremenim poligonima "Pešter" i "Titel", kao i u rejonima Jastrepca, Zvorničkog jezera i Sremske Mitrovice. 


(Srna/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.