13.11.2018. 14:00
0
Džaferović i Falatko ukazali na nužnost brzog formiranja vlasti u BiH
Zamjenik predsjedavajućeg i novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović na današnjem sastanku s direktoricom Ureda za južno i centralnoevropske poslove pri Birou za evropske i euroazijske poslove State departmenta SAD Susan K. Falatko saglasio se sa potrebom brzog formiranja vlasti.

Falatko je istaknula da Sjedinjene Američke Države ostaju snažno posvećene Bosni i Hercegovini, njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu te euroatlantskom putu.

Dodala je da SAD smatraju da fokus novih vlasti u BiH treba biti na realizaciji sveobuhvatnih reformi bitnih za stabilnu budućnost Bosne i Hercegovine.

Džaferović je kazao da je Bosni i Hercegovini potrebna programska, stabilna i efikasna parlamentarna većina koja će na svim nivoima vlasti imati kapacitet da BiH snažno pokrene naprijed, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.