14.11.2018. 20:09
3
Ispravljena vijest: Bh. državljanin pokušao opljačkati migrante
Jedan mladić je povrijeđen u napadu koji se dogodio prije pola sata u tramvaju u centru Sarajeva.

"Nisam ništa uradio, vidio sam da neki krvavi leže po cesti i htio sam da pomognem jednom čovjeku. Jedan policajac me je uhvatio za ruku i pogodio me gumenim metkom, izbio mi zrak"

Novinarka Dalija Hasanbegović: "Migranti iz Alžira su mi ukrali telefon. Nažalost, do snimaka nadzorne sam došla tek četiri dana poslije krađe, što je bilo prekasno"

Esma Turulja se hvalila nakon napada na novinare u Sarajevu: Sve sam ga palijom u glavu, mene ćeš snimati, mamu ti j****

Kako su iz Operativnog centra MUP-a KS potvrdili, incident se dogodio na tramvajskoj stanici kod Centralne banke.

Prema izjavama očevidaca, do sukoba je došlo između dva migranta i jednog putnika prilikom pokušaja krađe. 

Naime, jedan muškarac je pokušao opljačkati migrante. A onda je došlo do tučnjave i upotrebe noža, a izboden je jedan od migranata. 

Nakon analize portala Raskrinkavanje, ova vijest je editovana, a prema posljednjim zvaničnim informacijama, incident iz sarajevskog tramvaja okarakterisan je kao narušavanje javnog reda i mira. Prve informacije, bazirane na izjavama očevidaca, bile su da su migranti napali mladića u tramvaju, nakon čega je došlo do tuče u kojoj je jedna osoba izbodena nožem. Policija je u međuvremenu demantirala da je do takvih povreda došlo, te je pojašnjeno da je bh. državljanin zapravo pokušao opljačkati migrante.

(Lejla Trle)

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.