15.11.2018. 12:55
0
Boris Jerinić isključen iz SDS-a
Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je Borisa Jerinića iz članstva stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke, saopćeno je danas iz SDS-a.

- Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je jučer, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi - saopćeno je.

Na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD-a, donesena je odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke.

- Poručujem članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da ćemo učiniti sve da stranku sačuvamo od mešetara i trgovaca. Srpsku demokratsku stranku sačuvaćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje - poručio je Govedarica, saopćeno je iz SDS-a.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.