16.11.2018. 12:29
0
Projekt Stvaranja pretpostavki za dugoročnu održivost Udruženja slijepih KS
Projekt “Stvaranja pretpostavki za dugoročnu održivost Udruženja slijepih Kantona Sarajevo” bio je tema sastanka ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Amele Dautbegović i predsjednika Udruženja slijepih KS Fikreta Zuke održanog danas sa predstavnicima Saveza slijepih iz Švedske koje je predvodio Arvid Linden.

Ministrica Dautbegović je istakla da resorno ministarstvo podržava rad Udruženja slijepih Kantona Sarajevo.

- Oni su ujedno i partneri Ministarstvu u oblastima koja se odnose na zaštitu osoba s invaliditetom u Kantonu Sarajevo - poručila je ministrica, te zahvalila gostima iz Švedske na podršci koju već godina pružaju Udruženju slijepih KS.

Ovaj projekt, je po riječima Lindena, izuzetno značajan, jer će osigurati dugoračan rad tog udruženja, te im osigurati svu pomoć koja im je potrebna.

Pored Lindena, u sastavu delegacije iz Švedske bili su i Jeanna Bystrand, Hamadda Mansour i Vehbija Peksin – saopćeno je iz Press službe KS.

(Fena/Alen Avdić)

 
KSSlijepi
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.