19.11.2018. 15:28
0
Cilj je formirati Vladu KS do kraja prve sedmice decembra
U centrali SDP završen je treći sastanak predstavnika šest stranaka koje će formirati vlast u KS.

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde na press konferenciji je kazao da je cilj formirati Vladu Kantona Sarajevo do kraja prve sedmice decembra kako bi se mogao donijeti novi budžet.

- Okolnosti diktiraju da se proces završi što prije. Vodimo računa da u žurbi ne napravimo loš korak. Imam potrebu da izrazim zadovoljstvo - pri kraju je dokument koji nije viđen do sada, kojim je jasno trasiran put svima u vlast -kazao je Konaković.

Istakao je i da je nacrt budžeta KS kojeg je usvojila stara vlada je jako manjkav.

Nama je obaveza da nova vlada iskontroliše proces donošenja budžeta, i da ga nova vlada pošalje na prijedlog, da do kraja prve sedmice decembra da imamo novu vladu - da se može donijeti novi budžet - izjavio je Konaković.

Damir Mašić (SDP) istakao je da ovih pet stranaka su SDP-ovi politički partneri te da SDA nije njihov partner. 

- To da li ćemo se kurtoazno odazvati pozivu SDA na razgovore o koaliranju na nekom drugom nivou, to je nešto drugo. Kako je predsjednik Nikšić i rekao, sutra ćemo biti na sastanku sa SDA i tamo ćemo im to sve reći, kazao je Damir Mašić, potpredsjednik SDP-a, na pres-konferenciji nakon današnjih razgovora političkih stranaka o formiranju vlasti u Sarajevskom kantonu.

Danas je održan sastanak šest stranaka koje bi trebale formirati Vladu u Kantonu Sarajevo, a to su SDP, Narod i pravda, Naša stranka, SBB, NBL i Demokratska fronta.


(Patria / Lejla Trle) 

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.