20.11.2018. 10:26
0
Radovan Višković madatar za sastav Vlade RS
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović održala je konferenciju za novinare na kojoj je saopćila ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske. U pitanju je kandidat SNSD-a Radovan Višković, čiji izbor bi trebalo da podrže poslanici skupštinske većine.

Cvijanović je kazala da nema finansijskih problema i da će premijeru biti lako nastaviti raditi.

- Imamo i Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH i prilikom formiranja vlasti bit će uspostavljena ozbiljna infrastruktura za dobar rad. Želim mu uspjeha u formiranju vlade – kazala je Cvijanović.

Radovan Višković je rođen 1964. godine u Milićima, gdje je završio osnovnu školu, a srednju školu i Saobraćajni fakultet je završio u Sarajevu.

On je kazao da je počastvovan izborom, te da je došao na čelo Vlade kontinuiteta. Prvi korak koji će uraditi nakon zvaničnog preuzimanja funkcije bit će, kako je kazao, da sve analizira i tek nakon toga može odrediti prioriteta. Dodao je da su to ekonomske stvari, povećanje plata i slično.

- Dugujem to svojoj stranci i predsjednkiu SNSD-a što su prepoznali sve ono što sam radio. Kao odgovoran čovjek svjestan sam, da nije to samo privilegija nego i obaveza i odgovornost. Od mene se očekuje da neke stvari dovedem do kraja. Neke stvari možemo drugačije koncipirati i što se tiče skupštinske većine. Časno i pošteno ću obavljati ovaj posao.

Poslije završetka fakultetskog obrazovanja ostao sam na tom istom fakultetu, a kada dođete iz manjeg mjesta u veliki grad onda takvo što možete zaslužiti samo radom – kazao je Višković.

Premijer RS-a Višković do rata u BiH bio je asistent na matičnom fakultetu. Od 1996. godine angažiran je u kompaniji “Boksit” u Milićima gdje je 2004. godine izabran za odbornika Skupštine opštine Milići, a 2006., 2010. i 2014.godine biran je, kao nosilac liste, za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U prošlom mandatu bio je predsjednik Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
 
(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.