20.11.2018. 12:08
0
Drama uoči inauguracije Željke Cvijanović: Maloljetnica uhapšena s nožem u ruci
Maloljetnica (15) iz Bosanskog Petrova, koja je sinoć uhapšena u blizini Palate predsjednika RS neposredno prije inauguracije Željke Cvijanović, imala je nož u ruci kojim je krenula prema štićenim ličnostima, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Policija je maloljetnicu oborila i uhapsila nakon što je, i uz upozorenje policije, s podignutim nožem nastavila da se kreće prema prostoru u kojem su se nalazile visoke delegacije.

- Uhapšena je maloljetnica iz Bosanskog Petrova koja je u jednom trenutku tokom održavanja svečane inauguracije u Banjoj Luci s nožem u ruci krenula prema prostoru gdje su se nalazile štićene ličnosti - rekla je portparol PU Banja Luka Marija Markanović, prenosi Avaz.

Ona kaže da je sa svime upoznat tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, prema čijim instrukcijama se poduzimaju daljnje mjere i radnje.

- Nakon ispitivanja, maloljetnica je predata roditeljima u prisustvu organa socijalnog staranja, a rad na dokumentiranju navedenog je u toku - rekla je Markanović.

Nezvanično saznajemo da se maloljetnica tokom dana porukom javila bratu navodeći da se nalazi u Banjoj Luci te da ima namjeru da nekoga povrijedi nožem. On je s time upoznao PU Doboj, koja je sve dojavila banjalučkoj policiji.

- Maloljetnica je uočena s podignutim nožem, s oštricom dugačkom 10 cm, koji je prilikom hapšenja oduzet - tvrdi izvor iz policije, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.