20.11.2018. 14:52
0
Nedeljko Čubrilović isključen iz članstva u DNS-u
Predsjedništva DNS-a je na današnjoj sjednici u Banja Luci zbog nepoštivanja stranačkih odluka iz DNS-a isključilo Nedeljka Čubrilovića, Damira Ćopića, Spomenka Stojanovića, Spomenku Stevanović i Milana Dakića.

Cilj je očuvanje autohtonog DNS-a. Računamo da zbog ovakve odluke nećemo izgubiti glasove - izjavio je predsjednik DNS-a Marko Pavić nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.

Na sjednici se raspravljalo o statusu novoizabranih DNS-ovih zastupnika u Narodnoj skupštini RS koji su predložili Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine uprkos odluci stranke da je njihov kandidat Duško Ivić.

Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine predložili su Spomeka Stevanović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović, a podržali su ga i izabrali i SNSD-ovi zastupnici.

Izbor Čubrilovića za predsjednika NS RS podržala je i koalicija Zajedno za BiH, pa se sve glasnije govori i da će ova koalucija, predvođena SDA ući u Vladu RS, a da će DNS ostati izvan vlasti.

Sukob DNS-a i SNSD-a, počeo je kada je Milorad Dodik optužio "mangupe" u DNS-u da su radili za kandidate Saveza za Pobjedu, posebno Vukotu Govedaricu.

Predsjedništvu stranke su prisustvovali lider DNS-a, Marko Pavić, Darko Banjac, Lejla Rešić, Nenad Nešić, Neđo Trninić, Dane Malešević, Milenko Đaković, Milan Radović, Marko Aćić, Ognjen Tadić, Damić Ćopić i Borivoj Obradović.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.