20.11.2018. 20:28
0
Dodik: Vjerujem da ćemo uspjeti obezbijediti dijalog o važnim pitanjima
Novoizabrani predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je danas u Sarajevu izjavio novinarima kako vjeruje da će, bez obzira što su iskazali različite pristupe o važnim pitanjima, uspjeti da u Predsjedništvu obezbijede dijalog i razgovor o tim pitanjima.

- Moj osnovni cilj ovdje je da Bosni i Hercegovini vratimo suverenitet tako što ćemo prekinuti funkciju visokog predstavnika i udaljiti sudije strance iz Ustavnog suda. Ukoliko to ne bude ja ne vidim razloga da se na nekim drugim pitanjima troši energija - kazao je Dodik.

Dodao je kako misli da je „intervencionizam koji smo imali do sada bio štetan za BiH, nije ništa posebno dao“.

- Ja ovdje neću raditi ništa na štetu drugih, ali neću dozvoliti da se šteta čini mom narodu i mojoj republici odakle dolazim. Ne treba očekivati da ću ja, kao član Predsjedništva imati različiti stav na multilateralnim ili regionalnim skupovima, od Srbije. Smatram Srbiju zemljom koja je matična za naš narod i u tom pogledu ćemo dijeliti te politike, opet ne na štetu nekoga drugoga - kazao je Dodik.

Iskazao je opredjeljenje za regionalnu saradnju, za uspostavljanje mira.

- Ključno mjerilo uspjeha u ovom vremenu bit će da očuvamo stabilnost i mir. Mislim da stabilnosti i razvoja nema sa prisutnim međunarodnim intervencionizmom - kazao je Dodik.      


(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.