21.11.2018. 9:26
0
Dodik: Nisam ikebana, neću da pokrivam loša rješenja
Poslije izbora za člana Predsjedništva, Milorad Dodid, rekao je za RTS da će mu kancelarija biti u Republici Srpskoj, odnosno Istočnom Sarajevu i da ne vidi razloga da radi u Predsjedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet.

"Ovde gdje sjedimo u ovoj zgradi, sjedištu Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu, dakle RS. Naravno, ovdje ću obavljati sve svoje osnovne poslove", naveo je Dodik.

Prvi dogovor poslije zakletve članova Predsjedništva BiH je postignut - prvi predsjedavajući biće Milorad Dodik, koji je izjavio da se, za razliku od ostala dva člana Predsjedništva, protivi ideji da BiH bude članica NATO već se zalaže da očuva vojnu neutralnost.

Srpski član Predsjedništva misli da za Visokog predstavnika više nema mjesta u BiH.

Upitan da li može da računa na pomoć svojih kolega kada je riječ o tome, Dodik ističe da ne želi da bude pokriće za loša rješenja.

"Ja ne vidim razloga da radim u Predsjedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet. Ja nisam ikebana i ne želim da budem pokriće za loša rješenja koja su oni dali, prenose Nezavisne.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.