21.11.2018. 21:02
0
Feraget: U slučajevima Memić i Dragičević opstruisano je sve što je moglo
Advokat Ifet Feraget zahvalio je građanima koji su se odazvali današnjim protestima. Kazao je da ne zna da su ranije postojali slučajevi kao što su Dženan Memić i David Dragičević gdje je „sve kristalno jasno“.

- I Dženan i David su ubijeni. U oba slučaja i policija i tužilaštvo opstruišu istragu, a politika to gleda sa strane i šuti. Ni u slučaju Dženan Memić ni u slučaju David Dragičević nije provedena istraga. Opstruisano je sve što je moglo. Jedini cilj je ukrasti vrijeme. Kad su u pitanju ubistva svaki sekund, minut i dan je nenadoknadiv – kazao je Feraget.

On je dodao da postoje tragovi ko je opstruisao istragu i na koji način je uništen određeni dokaz i trag.

- Ne možemo očekivati od onih koji su to uradili sami sebe istražuju. To nije ni po zakonu, ni prirodno. Ne treba niko da se ljuti na neku žešći kvalifikaciju oca Muriza i oca Davora jer oštećenima pripada pravo i da pretjeraju – kazao je Feraget.

Kazao je da još uvijek vjeruje da će pravna država profunkcionisati.

- Kada je u pitanju sumnjivo ubistvo onda provedete zakonitu istragu i nakon toga više nema špekulacija. Ako kod ovakvih sumnjivih ubistava, a kažem sumnjivih jer se ubice ne privode još uvijek, ne provede istraga onda ste sami odgovorni i za špekulacije i za posljedice koje iz toga mogu da proizađu – zaključio je Feraget.     


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.