23.11.2018. 11:52
2
Nikšić: SDP, DF i NS postigli dogovor o formiranju bh. bloka
U Sarajevu je okončan sastanak predsjednika SDP-a, DF-a i Naše stranke, Nermina Nikšića, Željka Komšića i Predraga Kojovića.

Nikšić je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom u zgradi Predsjedništva BiH, čiji je domaćin bio novoizabrani član iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić. 
 
- Dogovorili smo, a sada nam predstoji da to provedemo kroz naše organe da u ovom periodu pred nama nastupamo kao bh. blok, što znači da od ovog trenutka 32 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i deset zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH čine blok, nastupaju kao jedinstvena snaga. Učinićemo sve što je u našoj moći, snagom argumenata i snagom tih ruku u parlamentima da nametnemo programsku priču, te priču zakona koji su u interesu građana BiH i koji su važni na evropskom i NATO putu države. Tako ćemo se u narednom periodu ponašati - rekao je Nikšić. 
 
Na pitanje novinara da li će SDP ući u saradnju sa SDA-om kada je u pitanju formiranje federalnog i državnog nivoa vlasti, Nikšić je kazao da stranka na čijem je čelu neće razgovarati ni sa SDA ni sa HDZ-om u ovom trenutku.
 
- Neka oni pokušaju formirati vlast kao pobjednici, a bh. blok će imati svoju platformu. Mi ćemo se na osnovu svog programa opredjeljivati šta i kako - naveo je Nikšić.


(Patria/Admir Oručević)

 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.