23.11.2018. 16:35
0
Građani Goražda 28 sati bili bez vode
Građani Goražda od jučer u osam sati bili su bez vode, koja je u gradsku vodovodnu mrežu puštena tek danas oko podneva. Razlog su radovi u centru grada na zamjeni sekundarne vodovodne mreže koje izvodi firma „Bujice“ iz Konjica.

Uz izvođača radova na terenu su danas bili i uposlenici Javnog komunalnog preduzeća „6.mart“-

Po riječima Edina Bisića šefa radilišta firme „Bujice“, na postojećem sistemu vodosnabdijevanja došlo je do pucanja cijevi što je uzrokovalo dodatni problem.

- Najveći problem je dostrajalost instalacija koje će, i poslije okončanja projekta, ostati u funkciji. Cijevi su stare i došlo je do njihovog pucanja. Nakupilo se jučer dosta nekih problema, ali godinu i po dana već ima sličnih problema - ističe Bisić.

Nestanak vode izazvao je ogorčenje građana Goražda koji su 28 sati bili bez vode.

- Građani su s razlogom ogorčeni, ali ovo su ipak nepredviđene okolnosti - dodaje  Bisić.

Direktor JKP „6.mart“ Sadik Silajdžić kazao je da radovi na zamjeni sekundarne vodovodne mreže još uvijek nisu završeni.

- Predstoji još dio radova po gradu tako da je teško predvidjeti kada bi ovaj projekat trebao biti okončan – kazao je Silajdžić.

Projekat zamjene sekundarne vodovodne mreže jedan je od četiri projekta koji se finansiraju iz kreditnih sredstava Saudijskog fonda za razvoj.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.