24.11.2018. 21:14
5
Duel nekadašnjih stranačkih drugova Konakovića i Efendića
U Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na FACE TV večeras su u duelu bili Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravda. Obojica su bili kandidati za Skupštinu KS, a Efendić se odrekao mandata dok je Konakokovićeva stranka zajedno sa još pet partnera ušla u proces formiranja vlasti.

Efendić je kazao da tih šest stranaka nisu trebale praviti vlast već pustiti SDA kao izbornog pobjednika da to učini. Konaković mu je replicirao sa pitanjem: "Kako kad niko neće s vama"?

Žustra rasprava vodila se oko SDA, preduzeća, zapošljavanja, kapitalnih projekata, nadležnosti. Efendić je kazao da je dobro što je Konaković napustio SDA, a on mu je odgovorio da je Efendić bio jedan od najglasnijih kritičara SDA ali da je "sklopio dogovor".

Efendić je potvrdio da je kritikovao SDA nakon lokalnih izbora na kojima je izgubljeno deset načelničkih pozicija i da je tražio vanredni kogres, ali da se to nije dogodilo. 

Načelnik općine Novi Grad ostavio je otvorenu mogućnost da bi prihvatio poziciju premijera ukoliko bi SDA uspjela u ovom mandatu napraviti većinu u Skupštini KS, ali da ne "želi gubiti vrijeme na jednoj sjednici mjesečno kao zastupnik".

Konaković je kazao da ih SDA poziva u vlast, ali da ne mogu biti partner sve dok zloupotrebljavaju javne resurse, ne bore se protiv korupcije, nepotizma, stranačkog zapošljavanja...

Na pitanje Hadžifejzovića ko će biti premijer KS Konaković je kazao da to nije važno i da je puno važniji tekst koalicionog sporazuma i programa rada buduće vlasti koje su dogovorili sa preostalim partnerima. 

Podsjećamo, SDP BiH, DF, Naša stranka, Savez za bolju budućnost, Narod i pravda i Nezavisna bh. lista imaju 24 mandata u Skupštini KS, a pozicija premijera pripast se jednoj od stranaka ljevice. Već naredne sedmice mogla bi biti poznata imena kandidata za novu Vladu KS.


(Patria/Admir Oručević)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.