25.11.2018. 15:10
1
Lazović: Stranke ljevice zajedno mogu biti pokretači pozitivnih promjena
Potpredsjednik SDP-a Miro Lazović poručio je da je "formiranje bosansko-hercegovačkog bloka koji su dogovorili lideri SDP-a, DF-a i Naše stranke odgovoran i neophodan politički potez pred izazovima koji očekuju BiH".

- Problematične politike prisutne su izvana, ali i unutar naše države. Uloga "BH bloka" može biti veoma značajna za njenu budućnost. Broj poslanika koji posjeduje BH blok na državnom i entitetskom nivou je respektabilan. Zajedno mogu biti pokretači mnogih pozitivnih promjena, ali i efikasna brana negativnim politikama. Posebno je važna njihova uloga na državnom nivou - smatra Lazović.

Lazović dodaje da je "opredjeljenje da će zajedno biti ili vlast ili opozicija politički racionalna odluka".

- Da bi bili vlast na državnom ili drugim nivoima neophodno je prestati sa nihilističkom retorikom nipodaštavanja i negiranja drugih stranaka te javno izaći sa jasnim principima na kojima misle voditi politiku u interesu BiH i svih njenih građana.

Ti principi i jasna opredjeljenja trebaju biti osnova za uspostavljanje saradnje sa drugim strankama. One stranke koje prihvataju principe BH bloka mogu biti koalicioni partneri. Druge ne - zaključio je Miro Lazović.



(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.