26.11.2018. 14:53
2
Šestorka još uvijek bez imena kandidata za premijera Kantona Sarajevo
Delegacije šest političkih stranaka koje pregovaraju o formiranju izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo danas su održale sastanak, ali detalji nisu predočeni javnosti. Nakon sastanka održanog u petak najavljeno je da će se intenzivirati razgovori stranaka kako bi se nova Vlada KS formirala do kraja decembra.

Šef pregovaračkog tima Naše stranke Edin Forto kazao je za Patriju da mediji nisu pozvani iz razloga jer se još uvijek nema ništa novo predstaviti. 

- Još uvijek nismo o imenima govorili, razgovarali smo o brojnim temama, nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine KS – kazao je Forto.

Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste kazao je za Patriju da će nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine biti održan u srijedu ili petak. Na toj sjednici trebalo bi biti izabrano rukovodstvo, predstavnici klubova naroda, skupštinske komisije.

Ranije je potvrđeno da će u Vladi KS ostati isti broj ministarstava, dok će premijer KS biti iz jedne od stranaka ljevice.

Naša stranka, SDP BiH, DF, Narod i pravda, Savez za bolju budućnost i Nezavisna bosanskohercegovačka lista imaju 24 mandata u Skupštini KS.

Kako je istaknuto tokom razgovora zajednički cilj je ponuditi građanima KS stabilnu i funkcionalnu vlast koja će odgovoriti svim njihovim potrebama i početi rješavati nagomilane probleme u obrazovanju, zdravstvu, komunalnoj privredi.


(Patria / Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.