28.11.2018. 12:51
0
Konaković: Formiranje vlade i usvajanje budžeta glavni prioriteti Skupštine KS-a
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je nakon sjednice da je prvi zadatak novoizabranog rukovodstva formiranje nove vlade i usvajanje budžeta za 2019. godinu.

Naglasio je da će ime novog mandatara biti poznao već 10. decembra, dok će usvajanje budžeta biti malo teže, s obzirom da je Vlada KS-a povukla Prijedlog budžeta sa dnevnog reda.

Zastupnik Naše stranke Edin Forto poručio je da pregovori o formiranju vlasti u KS-u još nisu gotovi te da će imena mandatara i novih ministara biti poznata u prvoj sedmici decembra.

Iako se u medijima nagovještava da će Forto biti novi premijer, on to nije potvrdio.   

Zastupnik Saveza za bolju budućnost Zvonko Marić kazao je da do sada još nije dogovoreno kojoj stranci će pripasti određena ministarstva, ali da će prema nezvaničnim dogovorima, Naša stranka i Narod i Pravda dobiti po tri ministarstva, Savez za bolju budućnost i Socijaldemokratske partija po dva, a Demokratska fronta i Nezavisna bosanskohercegovačka lista po jedno ministarstvo.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.