30.11.2018. 11:17
0
U banjalučkoj livnici akcija uništavanja 2.400 zaplijenjenih pušaka i pištolja
Više od 2.400 komada malog oružja i lakog naoružanja, kao i prateće opreme bit će sutra uništeno u krugu Livnica čelika “Jelšingrad” u Banjoj Luci.

Akciju uništavanja oružja organizuju Koordinacioni odbor za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) i Centrom za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Evropi (SEESAC).

Bit će uništeno više od 1.100 komada prikupljenih i zaplijenjenih pušaka i pištolja te više od 1.300 komada dijelova oružja i prateće opreme, od deset policijskih agencija iz BiH.

Na taj način se podsjeća na opasnosti koje višak oružja, kao i slabo osigurano i nezakonito posjedovano oružje, predstavlja za svakodnevnu sigurnost svih građana.

U jugoistočnoj Evropi, problem cirkulacije i proliferacije malog oružja i lakog naoružanja ne poznaje granice i kao takav zahtijeva zajednički odgovor na regionalnom nivou, navode iz UNDP-a.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.