30.11.2018. 12:23
0
Od sutra u Makedoniju možete ući i uz ličnu kartu
Sporazum Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o uslovima putovanja državljana dviju zemalja stupa na snagu sutra, 1. decembra, od kada će granične prijelaze spomenutih zemalja građani moći prelaziti s ličnim kartama.

Sporazum su potpisali ministri vanjskih poslova BiH i Republike Makedonije Igor Crnadak i Nikola Dimitrov 12. marta ove  godine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. Tada je regulisano da će Sporazum stupiti na snagu 30 dana nakon prijema posljednjeg pismenog obavještenja da su ispunjene unutrašnje zakonske procedure.

Posljednja notifikacija Ministarstva vanjskih poslova BiH primljena je u Ambasadi Republike Makedonije 23. oktobra te je kao datum stupanja Sporazuma na snagu utvrđen 1. decembar.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.