30.11.2018. 12:27
0
Poslanici isključeni iz DNS-a formirali nezavisni klub u NSRS-u: Pogledajte o kojim se zastupnicima radi
Četiri poslanika, koji su nedavno isključeni iz Demokratskog narodnog saveza, formirali su nezavisni demokratski klub, koji će biti okosnica nove stranke, rekla je jedna od tih poslanika u Narodnoj skupštini RS-a Spomenka Stevanović.

Taj klub, osim nje, čine i Nedeljko Čubrilović, Milan Dakić te Spomenko Stojanović.

Odobrali su, kaže, neki novi politički put, nezadovoljni sadašnjim stanjem u DNS-u.

Stevanović je rekla da je DNS bila demokratska i složna stranka, sve dok nisu počeli da se u njoj “poštuju ljudi koji su tu došli zbog ličnog interesa”.

-Ne želimo biti članovi ovakvog DNS-a u kojoj politiku vodi mala, ali enormno bogata grupa ljudi. Jedan dio njh je direktno uključen u rukovodstvo DNS-a, a drugi nisu ni članovi, ali iz sjenke upravljaju politikom DNS-a. A kako upravljaju, vidi se po zadnjim odlukama – ustvrdila je ona.

U DNS-u u posljednje vrijeme traje raskol, u kojem se jedna grupa članova priklonila predsjedniku Marku Paviću, a druga Nedeljku Čubriloviću.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.