30.11.2018. 15:21
4
Vučić nakon presude Naseru Oriću: Ispast će da je čak i preklani Slobodan Ilić ubijen od ko zna koga ili da se ubio
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je oslobađajuća presuda ratnom komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću politička, a ne pravna odluka Suda BiH, te da je ishod suđenja već bio poznat.

"To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločine. Očigledno, za nas Srbe neće biti pravde", rekao je Vučić novinarima u Nikoziji. 

"Očigledno da naša suza nema roditelja i da će ispasti da je čak i preklani Slobodan Ilić ubijen od ko zna koga ili da se ubio", naveo je Vučić. 

Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo je danas ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine. 

(Srna / Haris Ahbabović)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.