2.12.2018. 15:46
1
OSCE sutra predstavlja izvještaj o štetnosti prakse 'dvije škole pod jednim krovom'
Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini predstavit će u ponedjeljak izvještaj: „Dvije škole pod jednim krovom - Najvidljiviji primjer diskriminacije u oblasti obrazovanja u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz OSCE-a.

Navodi se da Izvještaj ima za cilj da se stručna i šira javnost još jednom podsjeti zašto je praksa „dvije škole pod jednim krovom“ diskriminirajuća, da naglasi štetni utjecaj koji ima na djecu i na BiH u cjelini, da predstavi sadašnje trendove, te da podsjeti nadležne vlasti na obavezu da uklone tu neprihvatljivu praksu. Izvještaj sadrži i preporuke za ostvarenje vizije miroljubive, stabilne i multietničke BiH.

Medijima će se obratiti ambasador Bruce G. Berton, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Fermin  Cordoba, direktor Odjela za ljudsku dimenziju Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.


(Patria/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.