3.12.2018. 12:43
0
Očekuje se da šefovi diplomatija NATO podrže Godišnji nacionalni program za BiH
Šefovi diplomatija članica NATO-a u srijedu će održati sastanak posvećen zapadnom Balkanu, uz prisustvo šefice evropske diplomatije Federice Mogherini.

Oni će raspravljati o napretku Makedonije ka članstvu u NATO-u i o narednim koracima u razvoju odnosa Alijanse s Bosnom i Hercegovinom. 

Očekuje se da ministri podrže spremnost NATO-a da prihvati prvi bh. Godišnji naconalni program.

- To je bitno sredstvo koje može pomoći toj zemlji da provede političke, ekonomske i vojne reforme - izjavio je čelnik NATO-a Jens Stoltenberg, saopćeno je iz Sjevernoatlanskog saveza.

Ministri vanjskih poslova NATO-a sastaju se u ovoj sedmici kako bi raspravljali o širokom spektru sigurnosnih izazova, među kojma su rusko destabilizirajuće ponašanje, nasilni ekstremizam na na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, kao i o kontinuiranoj nestabilnosti u Afganistanu, saopćeno je iz Sjevernoatlanskog saveza.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.