3.12.2018. 18:42
6
Kanton Sarajevo donosi mjere zbog zagađenja zraka, Konaković poručio: Ja bih opet uradio mjere poput par-nepar
FOTO: Dnevni Avaz
Na današnjoj hitnoj sjednici Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo jedina tačka dnevnog reda će bila je zagađenje zraka u Sarajevu, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

- Naša stranka je u vezi s ovim problemom kao opozicija bila najglasnija. Stvorili smo određena očekivanja, a, osim odgovornosti, imamo i ambicije da sa svojim koalicijskim partnerima doprinesemo rješenju ovog problema - kazao je Edin Forto, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Predsjedavajući Skupština KS, Elmedin Konaković, kazao je da su na kolegiju donijeli zaključak da će održati hitna sjednicu Skupštine KS u srijedu.

- Na sjednici ćemo imati informaciju o zagađenosti, zatim mjere i nove prijedloge koji bi mogli doprinijeti kratkoročnom i dugorčnom rješavanju jednom od najvećih problema Kantona Sarajevo. Po novim podacima struke procenat zagađenosti od saobraćaja 50 posto, dok je do sada bio 15 posto – rekao je Konaković, prenosi Avaz.

Naveo je da se razgovaralo i o nabavkama novih mjernih stanica koje bi doprinijele da mjerenje bude kvalitetnije, a da će posebno važna biti nova studija sa pravim podacima i mjerama koje treba poduzeti.

- Nije u redu da se sadašnjim propisima drastično tretira glavni grad BiH u odnosu na gradove Evrope. Čuli smo da ugalj nije jedan od glavnih problema u KS-u, jer sumpor dioksida nema u zraku pa nema tog sagorijevanja. Ja bih opet uradio mjere poput par-nepar. Te stare motore Euro 1, 2 da isključujemo iz saobraćaja i da stavimo zdravlje građane ispred svega - rekao je Konaković.

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.