3.12.2018. 20:15
0
Danas sastanak Naroda i pravde, NB-a, PDA i A-SDA: Uskoro slijedi sastanak sa čelnicima SDP-a, DF-a i Naše stranke
Lideri bloka političkih stranaka centra kojem pripadaju A-SDA, Nezavisni blok, PDA i domaćin sastanka, Narod i Pravda, sastali su se danas te su potvrdili ranije dogovorene zaključke i stavove, saopćeno je iz stranke Narod i Pravda.

Razgovori tih stranaka i početak implementacije vlasti u kantonima i na nivou Federacije BiH, zasad su potvrdili opredijeljenost da se prvenstveno sa Bh. blokom pokuša napraviti novi pristup i zaokret od dosadašnje etno-nacionalne i stranačke podjele našeg društva po svim šavovima - navodi se u saopćenju. 

Nadalje, kako se dodaje, iza tog bloka političkih stranaka stoji oko 140.000 glasova, te će biti vrlo važan faktor u predstojećim procesima formiranja vlasti prvo na kantonalnim, zatim na federalnom i onda državnom nivou vlasti.

- Ovaj blok ostat će dosljedan zaštiti interese države, naroda i građana Bosne i Hercegovine, te u tom smislu predstavnici političkih stranaka insistirat će na što bržem uspostavljanju vlasti na svim razinama, sa kredibilnim, profesionalnim i stručnim ljudima kao i oslobađanju od straha i općeg lošeg stanja u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina - istaknuto je u saopćenju.

Tokom sastanka dat je poseban značaj i važnost u istrajnosti izmjene Izbornog zakona, naročito u odnosu na njegovu transparentnost, te insistiranje na poštivanju Ustava Federacije BiH kada je u pitanju odluka Centralne izborne komisije (CIK) o raspodjeli mandata u Domu naroda Federalnog parlamenta, te u slučaju "suprotnog djelovanja članova CIK-a, predstavnici bloka tih stranaka će poduzeti zakonske mjere i radnje za njihovu smjenu i krivičnu odgovornost".

Lideri tog bloka održat će narednih dana zvanične razgovore sa predstavnicima Bh. bloka, saopćeno je iz stranke Narod i Pravda.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.