4.12.2018. 12:27
0
Mario Galić optužen za poreznu utaju oko 58 hiljada maraka
Optuženi Galić Mario (1982.) tereti se da je tri navrata tokom 2016. godine, počinio porezne utaje u ukupnom iznosu od oko 58 000 KM, za koje je oštetio budžet BiH.
Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

-Galić Maria, rođenog 04.01.1982. godine u Mostaru, nastanjenog u Širokom Brijegu.

Optuženi se tereti da je, kao uposlenik i odgovorna osoba u poduzeću „BDM GROUP“ d.o.o. Široki Brijeg, postupao protivno odredbama Zakona o PDV-u te počinio kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. KZ BiH.

Optuženi se tereti da je, tijekom 2016. godine, prilikom nabavke vozila i usluga reklamiranja, izvršio nezakonit odbitak ulaznog PDV-a u ukupnom iznosu od oko 58 000 KM, za koji iznos je oštetio budžet i sve građane BiH.

Optuženi se tereti da je u namjeri ostvarivanja prava na povrat na temelju neizravnih poreza propisanim poreznim zakonodavstvom BIH, podnio poreznu prijavu neistinitog sadržaja sa iskazanim iznosom za povrat neizravnih poreza koji prelazi 50.000 KM, čime je počino kazneno djelo Porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 3. u svezi sa stavkom 2. KZBIH.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.