5.12.2018. 9:45
0
Omerović: Ako odigramo kao na prvoj utakmici, možemo proći Gračanicu
Rukometaši tuzlanske Slobode večeras igraju uzvratni susret osmine finala Kupa BiH protiv Gračanice.

Tuzlaci su prije sedam dana u Mejdanu slavili rezultatom 22:20. Tada je briljirao golman Sidik Omerović, koji je u debitantskom nastupu za „solare“ upisao 17 odbrana.

- Odigrali smo hrabro i angažovano, pobijedili smo jaku ekipu, koja s visočkom Bosnom vodi u prvenstvu BiH. Time smo pokazali da se na nas može računati i da nam je mjesto među najboljim ekipama u državi - izjavio je Omerović za Fenu.

Uzvrat će svakako biti prednost Gračanlija, kojima minus od dva gola nije nedostižan, a imat će veliku podršku navijača.

- Dva gola znače dosta, uz uslov da večeras odigramo na niovu prve utakmice. Znači, ukoliko damo 100 posto svojih mogućnosti. To što smo stekli prednost, nije samo moja zasluga, nego cijele ekipe koja je odigrala dobru odbranu. Kaže se da je golman 50 posto tima, ali da bismo prošli dalje moramo svi dati maksimum - poručio je Omerović.

Utakmica Gračanica - Sloboda igra se večeras u dvorani Luke od 18 sati.




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.