5.12.2018. 10:25
1
Milorad Dodik ušao u zgradu Predsjedništva BiH bez pripadnika MUP-a RS
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u zgradu Predsjedništva ušao je samo u pratnji savjetnika, potvrđeno je Patriji iz DKPT-a.

Da je Dodik ušao u Predsjedništvo BiH samo u pratnji savjetnika vidljivo je i iz fotografije koju objavljujemo.

Dodik je na sastanak sa članicama PIC-a ušao u pratnji savjetnika tako da pripadnici MUP-a RS-a nisu ušli u zgradu Predsjedništva kako je to ranije najavljivao Dodik.

Podsjećamo, DKPT je ranije pslao obavještenje Miloradu Dodiku u kojem se navodi kako samo pripadnici ove agencije u zgradi Predsjendištva mogu nositi oružje i vršiti zaštitu lica.

- Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH neće dozvoliti ulazak naoružanim pripadnicima drugih policijskih agencija u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine - navedeno je u obavještenju koje potpisuje direktor Direkcije Mirsad Vilić. 

U obavještenju se navodi kako je Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH precizno propisano da je organiziranje i provođenje fizičke i tehničke zaštite osoba i objekata organa BiH u isključivoj nadležnosti Direkcije.



(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.