5.12.2018. 12:52
0
Sarajka poručuje: Ovakvu vodu građani Sarajeva dobiju na česmi
Posljednjih dana Sarajevo se suočava sa smogom, odnosno velikom zagađenošću zraka koji se u kotlini zadržava, međutim da nemamo samo problem sa zrakom već i vodom pokazuje snimak koji nam je poslala Sarajka, a u kome se vidi nivo (ne)čistoće vode.

Naime, Sarajka Sanela Beganović poslala nam je fotografije i video snimak na kome se vidi da je voda iz česme onečišćena i neupotrebljiva. 

"Ovo uopšte nema opravdanja, šta god da je u pitanju. Uredno dobijete svaki račun, a ovako vam sreviraju uslugu", govori Sanela. 

Dodaje da su stanari zgrade u sarajevskoj općini Centar, na adresi Avde Jabučice, već imali ovakvih i sličnih problema kada je riječ o vodosnabdijevanju.

Kako nam je rekla, nije dolazilo do prekida u vodosnabdijevanju, nego je tako zamućena počela teći u toku pranja suđa.

Na pitanje, da li se ikome žalila, odogovara nam: Kome da se žalim, stalno jedno te isto govore – Radimo sve na otklanjanju kvarova – Ovako je bilo i prije dvije godine, a i skeno nije mi jasno šta toliko popravljaju, govori Sanela. 

“Bez obzira na sve za ovakvu vodu koja je tekla dvadeset minuta iz slavine nema opravdanja”, govori Sanela, koja je i majka sedmomjesečne bebe, zbog koje su ogorčenosti i strah za ispravnost vode još izraženiji. 

Uz šalu dodaje, da se zgrada nalazi u strogom centru grada, “u općini koja vrijedi deset puta više od ostalh općina”.

Također, ovaj video snimak je postavljen i na društvene mreže, nakon čaga je uslijedilo i sapćenje Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija “ d.o.o. Sarajevo zbog, kako su naveli, poziva od strane uposlenika vrtića i škola sa područja grada Sarajeva sa upitima u vezi sa ispravnošću vode, te da je sve  počelo na osnovu informacija o kvalitetu vode koje se šire putem društvenih mreža.

U saopćenju navode kako “nema nikakvih promjena u kvalitetu vode, niti razloga za sumnju u kvalitet vode”, dodajući I da posjeduju laboratoriju za kontrolu kvaliteta vode, koja svakodnevno vrši fizičko-hemijske i mikrobiološke analize uzoraka vode iz svih zona vodosnabdijevanja.




(Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.