5.12.2018. 17:00
0
Helez: Nećemo ići dalje u proces formiranja vlasti dok se CIK i svi organi ne očituju o tome koji će se popis primjenjivati
Nećemo ići dalje u proces formiranja vlasti na nivou Federacije dok se CIK i svi organi ne očituju o tome koji će se popis stanovništva primjenjivati, kazao je ovo danas Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a BiH, uoči sjednice Predsjedništva ove stranke.

Ponovio je stav SDP-a da mora biti primijenjen popis iz 1991. jer je to ustavna kategorija.

- Nećemo učestvovati u formiranju izvršne vlasti na državnom nivou dok se ne ispostavi vlast na federalnom nivou - naglasio je Helez.

Na pitanje o izboru dopredsjedavajućih Predstavničkog doma Parlamenta FBiH odgovorio je da do toga neće doći prije nego što bude održan sastanak delegacija HDZ-a BiH i Bh. bloka.

Osvrnuvši se na dobivanje zelenog svjetla za aktivaciju MAP-a, kazao je da je to dobra poruka čelnih ljudi NATO-a, ali da BiH ima unutrašnji problem koji traje i koji će trajati.

- Članovi Predsjedništva BiH svake godine moraju proširiti plan koji obuhvata sigurnost, ekonomiju, pravo i druga pitanja te se može pretpostaviti da će tu biti problem kada je u pitanju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik - pojasnio je Helez za Avaz.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.