5.12.2018. 16:45
0
Čović pozdravio odluku NATO-a o aktiviranju MAP-a
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović pozdravio je odluku ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a u Briselu, koji su dali zeleno svjetlo za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo (MAP).

- Koristim ovu priliku da se iskreno zahvalim NATO saveznicima koji su na ovaj način prepoznali vjerodostojnost i naše napore tokom proteklih godina u procesu približavanja NATO integracijama, što je u konačnici dovelo do odobravanja i aktiviranja Akcijskog plana za članstvo - MAP - kazao je Čović.
 
Ocijenio je da je to nesumnjivo pozitivan integracijski korak za Bosnu i Hercegovinu.

Čović je naglasio da je hrvatski narod u Bosni i Hercegovini životno zainteresiran za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, te da je upravo hrvatski narod, preko svojih zvaničnika iz Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora, najviše doprinio da NATO ocijeni vjerodostojnim bh. napore i pozove BiH da dostavi MAP.

- Hrvatska demokratska zajednica BiH sa svojim partnerima u HNS-u ostaje do kraja privržena daljnjoj saradnji i razvoju odnosa s NATO-om, s konačnim ciljem punopravnog članstva u ovom savezu - poručio je Čović.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.