7.12.2018. 15:16
1
Jusko: Predsjedništvo stranke još nije razmatralo moj budući angažman
Imena kandidata za nove ministre u Vladi KS trebala bi biti poznata naredne sedmice, dok se već od ranije zna da bi novi premijer trebao biti Edin Forto iz Naše stranke.

Dva ministarska mjesta trebala bi pripasti kandidatima iz reda SBB-a. Kako je objavila agencija Patria, Savez za bolju budućnost ponudit će kandidate za ministra za boračka pitanja i ministra kulture i sporta.

Aktuelni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, koji je osvojio mandat skupštinskog zastupnika ispred SBB-a, mogao bi ostati na toj funkciji, dok se kao novi ministar za boračka pitanja spominje aktuelni državni ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko.

Jusko je za Patriju kazao kako je čuo da se njegovo ime dovodi u kontekst preuzimanja ministarske pozicije u Vladi KS, ali da do sada nije bilo nikakvih službenih razgovora.

„Nisam do sada imao niti jedan razgovor na kojem je bila tema moj budući angažman nakon što završim trenutni mandat. Kada i ako predsjedništvo stranke potvrdi moju kandidaturu na bilo koju poziciju, rado ću razgovarati na tu temu“, kazao je Ismir Jusko.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.