7.12.2018. 18:47
1
Dodik podržao Borac: Počinje nova era, Borac dobija pola miliona maraka
"U Borcu se dešava pozitivna priča i mi smo došli to da podržimo. Počinje nova era banjalučkog kluba", kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na manifestaciji "Crveno-plavo veče" koja je održana u Banjaluci.

Ova manifestacija je samo jedan u nizu projekata za obezbjeđivanje sigurne budućnosti banjalučkog kluba a osim Dodika ovom događaju su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, mandatar za sastav nove Vlade RS Radovan Višković, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i potpredsjednici Nenad Bjeković i Marko Pantelić, sportski direktor FS Srbije Darko Kovačević i mnoge poznate javne ličnosti iz sportskog, kulturnog, javnog i političkog života Republike Srpske, prenose Nezavisne.com

Dodik je rekao da je FK Borac najveći sportski brend RS, te da kao takav uvijek mora imati podršku.

"Mislim da ćemo uspjeti da Borac već u narednih godinu dana postavimo u orbitu kao jedan od najboljih klubova u BiH i da izbori  nastup na međunarodnoj sceni. Važno je da riješimo pitanje finansija i dogovorili smo se sa mandatarom i predsjednicom da Borcu damo 500.000 KM. Sva ulaganja u klub biće u koordinaciji Grada Banjaluka i institucija RS", naveo je Dodik kojem je FK Borac poklonio zlatnu fudbalsku loptu.

Predsjednica RS koja je od Borca dobila Zlatnu plaketu kazala je da su svi na "Crveno-plavoj večeri" okupljeni oko istog cilja.

"Kao bivša predsjednica Vlade RS sam zadovoljna što sam zajedno sa svim ostalim predstavnicima vlasti uspijevali da riješimo sve probleme i nastavićemo da radimo na afirmaciji Borca", kazala je Cvijanovićeva.

Vico Zeljković, predsjednik Borca, kazao je da su teški dani banjalučkog kluba prošlost.

"Govorilo se o gašenju kluba ali smo uspjeli da klub povedemo u drugom smjeru. Dosta dugova iz prošlosti smo riješili i želimo da Borac vratimo na vrh jer tamo i pripada", kazao je Zeljković i dodao da je u u planu izgradnja još jednog pomoćnog terena.

Kako prenose Nezavisne.com, da Borac mora da igra elitni rang fudbala u BiH slaže se i Kokeza.

"Borac najveći brend u RS i najveći klub. Mora se što prije vratiti u Premijer ligu. Čast nam je što smo ovdje. FS Srbije će naći način i mogućnost da pomogne Borcu", rekao je Kokeza.




(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.