8.12.2018. 9:30
3
Šuhret Fazlić: 'BH Blok' ima potencijal da zemlju izvede iz krize
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić podržao je „BH blok“; koaliciju SDP-a, DF-a i Naše stranke, nastala kao protuteža nacionalnim strankama u Bosni i Hercegovini; HDZ-u, SNSD-u i SDA.

Fazlić je u komentaru za Patriju rekao da nacionalne stranke ne mogu izvesti Bosnu i Hercegovinu iz krize u kojoj se nalazi, dodajući da to građani Krajine osjećaju svakim danom otkao je Bosnu i Hercegovinu zahvatio migrantski i izbjeglički talas, jer su zbog nepostizanja političkog konsenzusa oko ovog problema hiljade izbjeglica i migranata mjesecima skoncentrisane uglavnom u Krajini, bez adekvatne pomoći državnih institucija.

„Nacionalne stranke su u startu limitirane nacionalnim okvirom iz kojeg ne mogu izaći, jer stvari ne gledaju objektivnim već etničkim očima “, rekao je Fazlić, dodajući da stranke lijeve i građanske orijentacije imaju mnogo širi prostor za rad, jer nisu opterećene barijerama koje imaju stranke desnice.

Fazlić je rekao da su četiri godine opozicije strankama koje čine „BH blok“ bile sasvim dovoljne da uoče nedostatke u svojim politikama, te da sada trebaju krenuti snažno kako bi kvalitet njihove borbe osjetili svi građani.

„BH blok“, zajedno sa partnerima ima skupštinsku većinu u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu. Većinu bi mogli imati u Federalnom parlamentu, dok su u Državnom parlamentu Bosne i Hercegovine za sada snažna opozicija.

„Ovaj blok ima potencijal, i može sprovesti reforme“, rekao je Fazlić, dodajući da se te reforme prije svega mora odnositi na rasterećenje privrede, bolju poresku politiku, i stvaranje boljeg poslovnog okruženja, tamo gdje god mogu utjecati da se to uradi.

"Potrebno je bez oklijevanja i hrabro krenuti u izgradnju boljeg društva za sve“, rekao je Fazlić.

Ističe da „BH blok“ ima ogromnu priliku da zemlju snažno povuče naprijed, tim više što su i međunarodne okolnosti takve da međunarodna zajednica favorizira građanske stranke naspram nacionalnih.

 

(Patria/Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.